Mimmi Larsson gjorde det svenska öppningsmålet.

Övertygande svensk premiär i Algarve cup

2018-03-01 | Bella Frank padlock

SPORT

Sverige övertygade i öppningsmatchen i Algarve cup och vann över det högre rankade Kanada med 3-1 på onsdagen genom att ta vara på målchanserna och ett bra försvar. Mimmi Larsson, Fridolina Rolfö och Stina Blackstenius stod för de svenska målen och Janine Beckie för Kanadas. Nu väntar Sydkorea på fredag.

RELATERAT MATERIAL:

De svenska matcherna livesänds på Svenska fotbollförbundets hemsida.

Sverige möter Sydkorea på fredag klockan 20.00 och Ryssland på måndag klockan 16.00

Matchen bjöd på få målchanser i första halvlek men kort innan halvtidsvilan spelade Sofia Jakobsson fram en boll som Mimmi Larsson slog in i nätet bakom kanadensiska målvakten Rebecca Quinn. Sverige fick bara behålla ledningen över halvtidsvilan, bara någon minut in i andra halvlek kunde Janine Beckie kvittera för Kanada. Några minuter senare, i 51:a minuten spelade Caroline Seger fram Fridolina Rolfö som kom fri och kunde lägga in 2-1 till Sverige. Kanada pressade på och var nära att kvittera på nytt men i stället fick Stina Blackstenius en gratischans när en kanadensisk back gjorde en felpassning, och Blackstenius kunde sätta 3-1 och slutresultatet i 87:e matchminuten.

– Jag är jätteglad att vi vinner den här matchen. Den var svårspelad, framför allt i andra när de har ett ganska stort tryck, men jag tycker det känns lugnt och vi håller i stabilt och vinner till slut, säger Fridolina Rolfö till Svenska fotbollförbundets hemsida.

– Vi försvarar bra och får med oss ett bra resultat, det ska vi vara jättenöjda med. Om vi ser till rankingen så ligger de över oss och ändå kunde vi prestera på den här höga nivån, säger Fridolina Rolfö till Radiosporten och syftar på att Kanada i den senaste rankingen ligger på plats nummer fem i världen och Sverige på en tiondeplats.

– Vi går in med en bra känsla inför nästkommande två matcher, fortsätter hon.

Förbundskapten Peter Gerhardsson var nöjd efter matchen:

– Riktigt skönt. Vi gör tre mål, det är starkt mot en nation som Kanada och jag tycker att vi försvarar oss bra i första halvlek. I andra halvlek öppnar det upp sig lite och vi är minst lika farliga som dem, tycker jag. Vi har kanske lite vassare chanser än vad de har, utan att ha sett matchen igen, så jag är nöjd med insatsen, säger han till Svff:s hemsida.

På fredag väntar Sydkorea som vann sin öppningsmatch mot Ryssland med samma siffror, 3-1. I de andra öppningsmatcherna fick Norge en förlust mot Australien med 4-3. Norge låg länge under med ett par mål men hämtade igen det och det stod 3-3 ända till slutsekunderna då Australiens Sam Kerr slog in 4-3 alldeles innan slutsignalen ljöd. Regerande Europamästarna Nederländerna mejade ner Japan med 6-2 efter ett tidigt mål för Lieke Martens, Portugal vann över Kina med 2-1, Island spelade oavgjort mot Danmark, 0-0.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: