Derbykänsla på Zinkens IP.

AIK tog poäng mot Hammarby i Stockholmsderby

2015-08-26 | Bella Frank padlock

SPORT

Stockholmsderbyt mellan Hammarby och AIK slutade oavgjort. Två mål i första halvlek gav 1-1 och det blev slutresultatet i matchen som spelades på onsdagskvällen på Zinkens IP.
– Vi är inte alls nöjda med att vi tappar två poäng, säger Hammarbys tränare Per Lagerström efter matchen.

Hammarby dominerade stora delar av första halvlek, och tog ledningen med 1-0 efter en knapp kvarts spel när Katrin Schmidt gjorde mål. Hammarby hade flera målchanser men lyckades inte få utdelning på dem. I stället lyckades AIK kvittera när knappt fem minuter återstod av första halvlek genom Zigiotti Olme. Andra halvlek blev jämnare till stora delar. Hammarby hade flera skarpa målchanser men fick inte heller nu utdelning, och AIK kunde vid flera tillfällen vända om och skapa farligheter framför Hammarbymålet.

– De första 30 minuterna i första halvlek var jättebra men vi måste få mer utdelning på det, det måste vi jobba för, vi bör ha tagit ledning där, säger Per Lagerström på presskonferensen efter matchen.

– I andra halvlek börjar derbykänslan, vi ser spända ut ju närmare vi kommer matchslut men redan med 30 minuter kvar. Vi tar i så mycket att det rullar förbi mål. Andra halvlek är jämn och där visar AIK sina ambitioner och att de har många tekniska fotbollsspelare.

Per Lagerström.

Katrin Schmidt flyttade från Rosengård till Hammarby inför denna säsong.

Madeleine Tegström var också besviken för att hennes lag inte lyckades ta hem tre poäng mot AIK som innan onsdagens match endast kammat hem ett poäng under säsongen.

– Vi släpper igenom ett skitmål. Vi skulle ha tagit ledningen med mer. Men vi vill för mycket, det låser sig och vi spelar inte det spel vi vill göra.

Britta Elsert Gynning i AIK:s mål räddade på tilläggstid en farlig målchans från Hammarby.

Även AIK:s spelare höll med om beskrivningen av matchbilden, men var betydligt nöjdare med resultatet och med att ta hem en poäng. AIK:s målvakt Britta Elsert Gynning tyckte att Hammarby hade det för lätt i första halvlek:

– Det var lite för enkelt för Bajen att rulla igenom de flesta av våra lagdelar då, men vi lyfter upp det i andra halvlek, och håller dem borta bättre. Det blir en jämnare match, säger hon.

I ett av kvällens andra fotbollsderbyn, mellan Kristianstads DFF och FC Rosengård , blev resultatet också oavgjort och Rosengårds långa svit om femton raka derbysegrar bröts.