Therese Gunnarsson, svensk mästare.

Thaiboxning: Therese Gunnarsson möter Iman Barlow

2015-03-06 | Bella Frank padlock

SPORT

På lördag möter svenska mästaren i thaiboxning Therese Gunnarsson brittiska Iman Barlow för första gången i en match i London. Gunnarsson vill boxas smart och kraftfullt i matchen på lördag.

I januari i år tog Therese Gunnarsson SM-guld i thaiboxning. I februari har hon tränat i Thailand och fokuserat mycket på clinch, sparkar och blockar. På fredagsmorgonen reser hon till London för att möta Iman Barlow som har tränat thaiboxning sedan småbarnsåren – Barlows föräldrar tränade själva thaiboxning. Iman Barlow ligger i en högre viktklass än Therese Gunnarssons vanliga 51-kilosklass, och matchen går därför i 54-kilosklassen.

– Det svåraste tror jag kommer vara att hon är tyngre än mig och har bra tunga sparkar som jag måste blocka, säger Therese Gunnarsson om vad hon tror blir de största utmaningarna under matchen.

Vad tar du med dig in i ringen från din nyss avslutade träning i Thailand?

– Det jag tar med mig från Thailand är mycket clinchen som jag jobbat på samt sparkarna och blockarna. Det viktigaste i thaiboxning är egentligen balansen i teknikerna och stilen, säger hon.

Gunnarsson blev sjuk efter att hon kom hem efter Thailandsresan:

– Jag är frisk nu som tur är. Jag hoppas inte det kommer påverka min prestation för mycket.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: