Nilla Fischer från EM i somras. Nu laddar landslaget om och siktar på VM i Kanada 2015. Förbundskapten Pia Sundhage satsar på guld.

Sundhage siktar på på VM-guld i Kanada

2013-09-20 | Bella Frank padlock

SPORT

På lördag inleds VM-kvalet för Sverige som då möter Polen på Swedbank Stadion i Malmö. I onsdags mötte förbundskapten Pia Sundhage pressen för att förklara att de siktar på guld i Kanada 2015.

I tisdags hölls det första träningspasset med landslaget inför matchen på lördag, onsdagen bjöd på dubbla träningspass med presskonferens däremellan. Under onsdagen fanns också vinnare av Svenska fotbollsförbundets instagramtävling #den12espelaren på plats och fick autografer. Tävlingen syftar på publiken som den 12:e spelaren till elvamannalaget och publikens stora betydelse inte minst i EM i somras.

När lottningen av VM-kvalgrupperna stod klart i april i år konstaterades det att Sverige haft tur. De riktigt tunga lagen slipper Sverige, och på papperet är Skottland det största hotet.

Polen kvalade inte in till EM-slutspelet, men trots att laget rankas på plats 30 kan motståndet på lördag bli hårt. Polen har rönt framgångar på senare tid, och vann mot Tjeckien två gånger i somras, ett lag som Sverige hade svårt mot för två år sedan.

– Polen har många skickliga spelare, det vet vi som arbetat med flicklandslagen under några år. Det är viktigt att alla spelare visar respekt för vår motståndare, och inte underskattar dem, sade assisterande förbundskapten Lilie Persson till svenskfotboll.se

Matchen går av stapeln 17.30 på lördag. Nästa kvalmatch på hemmaplan blir torsdagen den 31 oktober. Då spelar Sverige mot Färöarna på Gamla Ullevi i Göteborg.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: