Idag klockan 15.30 är det dags för damernas SM- final på Hovet i Stockholm.

I dag smäller det

2013-03-22 | Elisabet Wahl padlock

SPORT

Idag avgörs det vilket som är Sveriges bästa hockeylag. Det är ett revanschsuget Brynäs och ett taggat AIK som gör upp om guldet. Elisabeth Wahl har pratat med Brynässpelaren Kajsa Östlund och AIK:s Fanny Rask.

Klockan 15.30 i idag släpps pucken på Hovet i Stockholm. Damernas SM-final ska avgöras efter en lång och spännande säsong.

De två lagen som är kvar är AIK och Brynäs. För Brynäs handlar matchen mycket om revansch. Det är nämligen den fjärde raka SM-finalen de är i. Matcher som resulterat i tre silver.

– Nu får det vara bra med andraplatser. Vi tänker åka hem med ett guld, säger Kajsa Östlund som spelat alla tre finalerna.

AIK är också segervissa och när Feministiskt Perspektiv pratar med Fanny Rask menar hon att om de får detaljerna i spelet att stämma blir de svårslagna.

– Vi ska komma snabbt ur egen zon och hålla oss i anfallszon. Vi måste få till den där snabba förstapassen och etablera tryck i deras zon, säger hon.


Vilka spelare ska ni se upp med i motståndarlaget?

– För oss handlar det mycket om att få hål på Sara Grahn så tidigt som möjligt. Då kan nog hon och resten av lagt bli lite frustrerade och det tror jag vi kan vinna på, säger Fanny Rask.

– Det är svårt att plocka ut någon. AIK har många skridskostarka spelare och det gäller att få stopp på dem, säger Kajsa Östlund.


Publikens smak

När de ska prata om styrkorna i det egna laget blir svaren däremot mycket lika. Både lyfter fram jämnheten i truppen och att man verkligen är ett lag där alla jobbar åt samma håll.

– Vi är inte beroende av någon enskild spelare. Utan vi har tre jämna femmor som och det tror jag att vi ska utnyttja, säger Kajsa Östlund.

– Vi har en stark trupp och så många som kan avgöra, jag vill inte plocka ut någon lagdel som extra viktig. Har alla en bra match då kommer vi att vinna.

Matchen sänds direkt på SVT1 i idag och båda tror att det kommer bli en match i publikens smak.

– Det brukar bli roliga matcher när vi möter varandra. Vi spelar båda med hög fart och det kommer säkert bli lite tuffa tag nu när det är final säger Fanny Rask.

– Det kommer säkert bli en fartfylld match eftersom vi är två lag som åker mycket skridskor, säger Kajsa Östlund.


Till sist, vad blir det för slutresultat?

– Det blir en jämn match, men vi vinner med 3–2, säger Kajsa östlund.

– Vi vinner med 3–1, säger Fanny Rask.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: