Fabiola Calvo, intervjuas av undersökande journalisten Claudia Beltrán under seminarium om yttrandefrihet i Culiacán.

Genusjournalister i Colombia gör teve

2012-08-24 | Jenny Rönngren padlock

UTRIKES

Ett nytt teveprogram ska öka utrymmet för kvinnors röster i colombiansk media. Bakom satsningen ligger Fabiola Calvo Ocampo, medgrundare av det internationella nätverket för journalister med ett genusperspektiv, RIPVG.

"Bara kvinnor. Rakt upp och ner. Inga inställsamheter, förklädnader eller överdrifter."

Så beskriver det colombianska nätverket för journalister med ett genusperspektiv, RCP, sin nya satsning: Varken drottningar eller askungar – Ni reinas, ni cenicientas.

Teveprogrammet kommer att sändas varje fredagmorgon från och med i dag, den 24 augusti, på Canal Capital, den regionala public service-kanalen i huvudstaden Bogotá.

Fabiola Calvo Ocampo, journalist, författare och samordnare för RCP, kommer att leda programmet i samarbete med Julieta Penagos och Grace Montserrat Torrente.

De kommer att lyfta fram kvinnors berättelser om sina liv, om sina drömmar och om kränkningar av kvinnors rättigheter. De medverkande kvinnornas röster kommer att sätta tonen för varje program.

– Vi kommer att bjuda in experter som får förklara varför läget är som det är, de statliga institutioner som får berätta vilka åtgärder de tänker vidta och kvinnorna kommer att tala om vad de gör för sina liv, sitt folk sin stad och för landet, säger Fabiola Calvo Ocampo.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: