Eva Hällström först ut i Fempersradio.

Wäckarklockan – ett radioreportage i tre delar

2012-07-06 | Frida Bogren och Maria Stillberg padlock

KULTUR/FEMPERSRADIO:

I veckans nummer har vi glädjen att presentera Fempersradio enligt Wägner: Wäckarklockan. Journalisterna Frida Bogren och Maria Stillberg har i en serie om tre intervjuat personer som brinner och gör skillnad. Först ut berättar Eva Hällström från Gröna Kvinnor om sitt intresse för miljön och hur små lösningar kan vara stora möjligheter.


Wäckarklockan nästa vecka:

I nästa veckas avsnitt ses vi hemma i köket hos Puma Berg där hon och Gustav Eriksson pratar om att använda civil olydnad för att bekämpa militarismen och den svenska vapenexporten.

Gräddersättning som tvättmedel, en pappa som knäcker ett leksakssvärd och en blåslagen klasskompis. Känslan att vilja förändra kan väckas av olika saker och ibland leder den till ett livslångt engagemang.

För över 70 år sedan skrev Elin Wägner boken Väckarklocka, där hon debatterade fred, miljö och demokrati.

Vi har träffat fyra personer som på olika sätt ägnar sina liv åt just de frågor Elin Wägner brann för. Väckarklockor som ringer än idag.

I första avsnittet fikar vi med Eva Hallström som berättar om sitt intresse för miljön och beskriver hur små lösningar kan vara stora möjligheter.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: