Agneta Broberg blir ny diskrimineringsombudman från och med oktober.

Agneta Broberg ny DO

2011-06-24 | FemPers padlock

INRIKES

Agneta Broberg har utsetts till ny diskrimineringombudsman efter Katri Linna, som avsattes av regeringen i februari.

Agneta Broberg arbetar idag på Konsumentverket, där hon är avdelningschef och ställföreträdande konsumentombudsman. Det var integrationsminister Erik Ullenhag som presenterade den nya DO på en pressträff under torsdagen.

– Jag är mycket glad att Agneta Broberg har tackat ja till uppdraget som generaldirektör och chef för Diskrimineringsombudsmannen. Hennes tidigare erfarenheter och kompetens samt omvittnat goda ledaregenskaper borgar för att myndigheten nu får en chef som kan leda och utveckla DO:s viktiga verksamhet, sa Erik Ullenhag på pressträffen.

Agneta Broberg tycker att det känns naturligt att ta steget från Konsumentverket till DO.

– Jag vill att DO ska bli en myndighet med stort och högt förtroende. Jag önskar att diskrimineringslagar och rättigheter blir lika välkända som att vi har rätt att reklamera, sa Agneta Broberg till media.

Agneta Broberg har tidigare arbetat vid Göteborgs tingsrätt och vid Hovrätten för Västra Sverige. Hon har även arbetat som affärsjurist och haft egen verksamhet i Göteborg och i Dubai.

Broberg tillträder som diskrimineringsombudman den 1 oktober i år och förordnandet gäller fram till och med den 30 september 2017.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: