Jessica Landström utmanar sig själv genom att träna med Hammarbys herrjuniorer.

Jessica Landström laddar för VM

2011-06-10 | Alva Nilsson padlock 1

SPORT

När de damallsvenska spelarna laddar för VM med matcher och träningar i sina klubblag har Frankfurtproffset Jessica Landström tagit en annan väg. För att hittat tempot har hon lirat med Hammarbys herrjuniorer.
– Jag har fått utmana mig själv, säger Landström när Feministiskt Perspektiv får en pratstund med VM-anfallaren.

Jessica Landström
född 12 december 1984, är en svensk fotbollsspelare i Linköpings FC. Akuell för den svenska VM-truppen inför fotbolls-VM i Tyskland.

Jessica Landström gjorde mästerskapsdebut 2008 under OS i Peking. Inför EM i Finland 2009 var hon en av de tilltänkta startspelarna men, en cykelspark på träning gav en trasig axel. Istället fick hon se stora delar av mästerskapet från sidan. Trots det tvekar hon inte en sekund när hon svarar på frågan om hon kommer att cykelsparka sig igenom träningarna innan det mästerskap som stundar.

– Absolut. Jag tänker inte på vad jag gör och jag kommer inte att vara extra försiktig, menar hon och skrattar.

Åter till VM-uppladdningen. Jessica Landströms klubblag Frankfurt har haft några veckors spelledigt i och med att den tyska VM-truppen samlats tidigare än den svenska. Eftersom hon har Stockholm som hemmaort i Sverige, och tidigare spelat i Hammarby, var valet att träna med just den grönvita Stockholmsklubben självklart. Tränat med damer och herrar För att hålla igång tempot valde hon att träna både med Hammarbys herrjuniorer och Hammarbys damlag.

– Det har gett mig bollpass och jag känner att jag är i fysiskt bra form. Jag har gjort det för att hålla igång, och det är ett högre tempo hos herrarna. Det går snabbt och man måste ta snabba beslut, berättar Jessica och nämner också att träningar med herrlag är något som hon funderat över länge.

– Det har varit ett annat sorts pussel för mig att lägga. Tidigare har jag haft samma förberedelser som alla andra men nu har min klubb inte haft träningar den sista tiden. Då har jag fått dra i kontakter. Det har varit bra veckor, jag har haft optimala förberedelser. Jag har både utvecklats och utmanat mig själv, säger Landström.


Stort intresse i Tyskland

När Jessica Landström inte är i Sverige och tränar med Hammarby befinner hon sig i Tyskland. Där lirar hon boll i FFC Frankfurt och lagkamraterna är några av damfotbollens absolut bästa spelare – så som tyskorna Birgit Prinz och svenska Sara Thunebro. Och nu är det dags för Landström att spela ett mästerskap i det landet där hon spelar till vardags.

– Det känns otroligt skoj! Det finns ett stort intresse här i Tyskland och de har sålt många biljetter, det känns kul att jag lärt känna både språket och folket redan innan VM, säger hon och när hon får frågan hur häftigt det vore att avgöra den VM-final som spelas i Frankfurt, staden där hon bott i nästan ett år och gjort sig ett namn, svarar hon snabbt:

– Det vore väldigt grymt! Sedan skrattar hon lite, äventyret har bara börjat – men det är väl tillåtet att drömma?

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer


20110610 - Janne Pettersson

Ser sjukt mycket fram emot VM! Men Tyskland, USA och Norge blir nog för svåra.

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: