På fredagseftermiddagen demonstrerade simrishamsborna mot beslutet om att lägga ner gymnasieskolan.

Fi tar parti i lokal skolstrid

2011-04-29 | Torun Börtz padlock

INRIKES

– Det här är en parodi på demokrati.

Det konstaterade Gudrun Schyman i demonstrationsvimlet på torget i Simrishamn, där flera hundra simrishamnsbor, inte minst många gymnasieelever, samlats på fredagseftermiddagen.

Protesterna gäller den borgerliga majoritetens förslag att lägga ner Simrishamns gymnasieskola och rationalisera byskolorna i kommunen. Frågan blir de folkvalda FI-ledamöternas första tillfälle att ta verklig politisk strid i kommunen.

Det var strax före påsk som den borgerliga majoriteten i barn- och ungdomsnämnden drev igenom beslutet om skolnedläggning. Beslutet var fullständigt oväntat och beskrivs av både opposition, lärare, elever och många simrishamnsbor som något av en politisk kupp.

Närmast ska förslaget upp i kommunstyrelsen innan fullmäktige fattar ett definitivt beslut. Gudrun Schyman, som var en av dem som tog till orda på stadshustrappan, rev ner rejäla applåder när hon noterade den utsträcka hand som moderata kommunalrådet Anders Johnsson erbjudit när han i sitt utbuade inlägg poängterade att inget definitivt beslut ännu är fattat.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: