SKAKA MOT RASISM


Skaka mot rasism, bland annat på:

Festival för 17

6/9 på Nytorpsgärdet

"Kom och var med i en dansmanifestation för glädje och gemenskap. Vi söker personer i alla åldrar som vill vara med och skaka loss mot rasism. Du behöver inte definiera dig som dansare, eller ens ha självbilden att du "kan dansa". Vi i Shake it Collaborations vet att alla kan skaka loss och det här är lätt och kul och tillsammans med många!


För att medverka i dansmanifestationen bör du delta i en av följande workshops:

28/8 18.30-21.00 - Lokalrätten i Hökarängen

3/9 18.30-21.00 - Turteatern i Kärrtorp

4/9 18.30-21.00 - Videgården i Enskededalen (Täppgränd 101)

Anmälan och frågor till skaka@shakeitlab.com.

I workshopen kommer vi att dansa tillsammans, koreografen Tove Sahlin leder öppna shake sessions sedan många år och du kommer bli guidad in i en rolig och personlig danspraktik. Scenografen och konstnären Josefin Hinders leder oss sedan i pysslandet med plakat och t-shirts som kommer användas 6/9. Pysselmaterial kommer finnas på plats. Vegmat finns att köpa till billig penning på varje workshop.

♥ Vi ber dig ta med en t-shirt som du kan tänka dig dekorera.

♥ Ta med ditt barn, din mormor eller bjud upp din granne - alla kan dansa!

♥ Ta med hörlurar och musikspelare laddad med låten Sinnerman av Nina Simone ( 10 min 22 sek) Har du inget av detta nämn det i anmälningen.

Dansmanifestationen äger rum den 6/9 Festival för 17 på Nytorps gärdet. Festivalen är gratis och utomhus och pågår hela dagen!

13.00 Samling för oss som ska delta i manifestationen på Videgården Täppgränd 101

Skaka mot rasism - bakgrund

Valet närmar sig. Året som gått har varit blandat hopp och förtvivlan. Den 15 december 2013 stod några av oss på torget i Kärrtorpscentrum när maskerade personer angrep torget med stenar, flaskor och fanor. Det var en skakande upplevelse som sitter kvar i märg och ben. Linje 17 och 18 blev en plats att värna om. Shake it Collaborations har sin vardags och arbetsbas här och vi vill skapa med och för våra grannar. För gemenskap och mot rädsla och isolering.

I projektet Skaka mot rasism bjuder vi upp dans i Hökarängen, Dalen och Kärrtorp. Vi skakar tillbaka, vi skakar tillsammans i lust och glädje, vi skakar av oss. Vi tror på gemenskap och på att dans på så sätt är politiskt. Skaka loss i en fest där varje kropp bär sin historia och har sitt unika rörelsesätt. På Nytorpsgärdet möts vi i en dansfest, men vägen dit är också målet. Vi ses och dansar, äter, pratar politik och dekorerar plakat och t-shirts. Vi lär känna varandra och knyter grannsamverkans-band."

Arrangeras av Shake it Collaborations i samarbete med Lokalrätten, Turteatern och Festival för 17.

Med stöd av Stockholms stad och Kulturrådet.

När: 28 augusti 2014 16:30 - 6 september 2014 18:00

Var: Festival för 17, Nytorps Gärde, Kärrtorp / Stockholm

Arrangör: Shake It Collaborations