Sissela Nordling Blanco - Sommartal i Skärholmen


◆ SOMMARTAL

◆ DANCEHALL MOT RASISM

◆ QUEERTANGO

◆ MUSIK

◆ FIKA

◆ FOLKFEST

Välkommen till Skärholmen torg och den rosa revolutionen!

SISSELA NORDLING BLANCO:

"Jag är uppvuxen i förorten Gottsunda. Det är mig politiker pratar om, men aldrig med. Nu är det dags att vi själva för vår talan och tar plats i riksdagen. För det är skarpt läge. Rasismen breder ut sig, orättvisorna ökar och diskriminering av hbtq-personer består. Tillsammans med rasism växter också kvinnohatet. Vissa hävdar att feminismen har gått för långt. Men vi har bara börjat."

Sissela är talesperson för Feministiskt initiativs, riksdagskandidat och kommer hålla sitt sommartal i sina hemkvarter i Skärholmen.

◆ ◆ ◆ SARA GALAN & GALANG CREW ◆ ◆ ◆

Sara Galan, grundare till Galang Crew, är initiativtagare till projektet Dancersagainstracism där dansare över hela världen tar ställning mot rasism och enas genom musiken och dansen.

◆ ◆ ◆ CHARLOTTE RIVERO MED VÄNNER VISAR QUEERTANGO ◆ ◆ ◆

Intensitet, passion, känsla, musikalitet och närvaro med Tangoverkstan - Roller i rörelse. Argentinsk tango med Charlotte Rivero och hennes vänner, pionjär i Skandinavien med modern och queer tangopedagogik, med normkreativitet istället för mossiga danskoder som konserverar könsroller. Alla kan bjuda upp! www.Tangoverkstan.se

TALAR GÖR ÄVEN:

◆ ◆ ◆ ISABELLA PETTERSSON ◆ ◆ ◆

"Isabella är förstanamn till Stockholms kommunfullmäktige och ska sommartala om hur ett rosa Stockholm kommer att se ut när Fi tar plats i maktens rum!"

◆ ◆ ◆ ARMINA ETMINAN ◆ ◆ ◆

Armina kandiderar till riksdagen och Stockholms kommunfullmäktige. Hon är en antirasistisk aktivist som arbetar med nyanlända flyktingar. "Min kropp bär erfarenheter av rasism och sexism. Dessa erfarenheter behövs i maktens rum. Det är dags att den antirasistiska feministiska agendan sätts högst upp på den politiska dagordningen - för människan, samhället och miljön!"

Ut med rasisterna - in med feministerna!

När: 23 augusti 2014 13:00 - 23 augusti 2014 16:00

Var: Skärholmens torg / Stockholm

Arrangör: Feministiskt Initiativ