FeministBar! Samtal, performance, musik


FEMINISTBAR!

"Saknar du också en kulturbar helt ägnad åt feminism? Där det är okej att snacka om neandertalisk våldtäktslagstiftning, vikten av vaginakonst och svenska företags stereotypa reklamkampanjer utan att bli betraktad som lite jobbig? Då är du varmt välkommen till den andra upplagan av Stockholms FeministBar, den här gången med temat MENS!

Varför är vi egentligen så rädda för det ordet? Varför gömmer vi våra bindor i handen när vi går in på toaletten för att byta? Och varför är blodet i bindreklamen blått?

Om detta och annat mensrelaterat ska vi tala om under kvällen, som inleds av menstrutionssociologen Josefin Persdotter, doktorand på institutionen för sociologi och arbetsvetenskap vid Göteborgs universitet. Hon kommer bland annat att diskutera hur mens beskrivs i reklam, hur det talas om i journalistisk media och i vilka situationer mens förekommer i film. Förutom att forska är hon också mensaktivist och menskonstnär och kommer att pryda scenen med minst en av sina installationer!

Efter detta uppträder den dadaistiska divan Madame Grenouille, musikern och skådespelerskan Ida Lods alter ego. Förbered dig på absurd och allvarlig komik om blodet, köttet, konsten och livet med ett och annat musikaliskt infall!

Under kvällen bjuder även DJ Artyficial, aka Maria W Horn, på en salig mix av cyberfeministisk framtidsmusik – coldvawe och retrofuturism blandas med minimala beats, synthvågor och queera hitz.

Under kvällen visas även en trailer för filmaren Zayera Khan kommande dokumentärfilm om mens!

Mellan allt detta filar vi alla – hen, hon och han – på vårt gemensamma drömsamhälle. Missa inte denna unika klubb, som blev mer än fullsatt och skapade lång kö på Abf Stockholmpremiären på Barbro/Salong 4 den 27 februari!"

Inträde: 50 kronor Arr: Allt är möjligt, ABF Stockholm och Barbro

När: 24 april 2014 16:00 - 24 april 2014 21:00

Var: Barbro, Horntulls strand 13 / Stockholm

Arrangör: Allt är möjligt, ABF och Barbro