Barnvagnsmarschen mot mödradödlighet


Var dag dör 800 kvinnor och flickor för att de saknar tillgång till preventivmedel, säker abort och mödrahälsovård. 99 procent av de som drabbas lever i fattiga länder.

Tonårsflickor har särskilt svårt att få tillgång till preventivmedel och sexualundervisning, vilket gör att de förlorar möjligheten att själva bestämma över sina liv.

Politiker och beslutsfattare har makt att minska mödradödligheten. Genom att avsätta de resurser som behövs till säkra aborter och god mödravård - och garantera kvinnors rätt att bestämma över sina egna kroppar - kan mödradödligheten stoppas.

Genom att gå med i Barnvagnsmarschen – som varje år arrangeras av RFSU – visar du politikerna att alla har rätt att överleva sin graviditet.

Häng med den 23 april!

RFSU vill stoppa mödradödligheten. Därför gör vi uppror.

Varannan minut förlorar någon sin fru, mamma, dotter eller syster. Varje dag dör 800 kvinnor för att de blivit gravida. De senaste siffrorna kommer från 2010 och då gick 287 000 kvinnoliv förlorade. 99 procent av de drabbade lever i fattiga länder. Med tillgång till preventivmedel, mödrahälsovård, sexualundervisning och säkra aborter kan de räddas. Men den politiska viljan saknas. Hög mödradödlighet är ett tecken på att kvinnors liv inte respekteras. Det måste stoppas. Därför intensifierar RFSU nu sitt arbete för att bekämpa katastrofen som makten glömde.

http://www.rfsu.se/barnvagnsmarschen

När: 23 april 2014 08:00 - 23 april 2014 16:00

Var: För tid och plats på din ort, följ länken till eventets Facebook-sida! / Flera orter samtidigt

Arrangör: RFSU