Kvinnoförtryckets historia gestaltas på Unga Klara

2017-03-07 | FemPers padlock

KULTUR

Den 10 mars är det urpremiär för föreställningen The Sexual Contract på Unga Klara. Pjäsen går tillbaka i historien för att ta reda på hur patriarkatet uppstod och frågar publiken: Kan vi någon gång bli fria människor?

– The Sexual Contract är en pjäs som synliggör patriarkala strukturer och det osynliga samhällskontrakt vi alla har ingått. Förhoppningen är att inspirera publiken att känna att det är vi tillsammans som formar den framtida historien, säger Shari Sabel Strandmark, regissör i ett pressmeddelande.

Föreställningen varvar inspiration från litteratur, filosofi och egna erfarenheter. Mellan scenerna diskuterar skådespelarna med publiken varför samhället har tillåtit mannens maktövertag. Föreställningen innehåller även andra interaktiva element. The Sexual Contract ingår i #100åravjämställdhet, där Unga Klara i samarbete med Postkodlotteriets Kulturstiftelse smygstartar 100-årsjubileet av kvinnlig rösträtt i Sverige och låter tematiken löpa som en röd tråd genom årets produktioner.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: