Kvinnor på flykt i Libanon tvingades till prostitution

2016-04-12 | FemPers padlock

UTRIKES

Nyheten om ett omfattande sexhandelsnätverk som kidnappat och hållit syriska kvinnor i fångenskap har upprört libaneser och toppar tidningsrubrikerna. Säkerhetspolisen i Libanon har stormat nattklubbar där syriska kvinnor tvingats till prostitution, misshandlats och inte ens fått se dagsljuset.

– Jag försökte fly tillsammans med några andra kvinnor, men vakterna fångade tre av oss, inklusive mig. Fem lyckades fly. Imad al-Rihawi (nätverkets ledare) band mig till sängen och piskade mig... I söndags, stormade polisen huset. Under fångenskapen glömde jag hur solljuset och gatorna ser ut, berättar en av de befriade kvinnorna.

Enligt Middle East Monitor hade hon varit fången på nattklubben och tvingats till prostitution under två år innan hon befriades av polisen. En annan kvinna, en 24-årig syrisk flykting i Libanon, berättar att hon trodde att hon blev erbjuden ett arbete i en restaurang men när hon fick veta vad som egentligen förväntades av henne, vägrade hon.

– Efter att han slagit och torterat mig, gick jag med på det. Senare blev jag gravid och de vägrade att skicka mig till en abortklinik. Fyra månader senare gav de mig medicin som dödade fostret och sedan drog de ut det. När polisen stormade hade jag nyss gått igenom aborten.

Syriska kvinnor i Libanon fortsätter att lida i händerna på människohandlare som utnyttjar deras utsatta position som flyktingar, enligt Middle East Monitor.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: