Prioritera Johanna Marseilles diagnos omgående

2015-06-26 | FemPers padlock

INRIKES

I ett nyss publicerat protestbrev krävs det att Johanna Marseilles diagnos ska prioriteras. Redan har mer än 2000 människor skrivit upp under kravet. I kommentarsfälten skriver en av de många undertecknarna att ”det handlar om människovärde”.

Ett par dagar tidigare skrev Johanna Marseille (themegabitch) på sin Twitter att: ”ORKAR inte mer Könsidentitetsmottagningen i Lund flyttade just min diagnos till december. De dödar mig. Klarar inte mer nu, orkar inte. Slut...”

Det är med anledningen av uppskjutandet av Johanna Marseilles diagnos som namninsamlingen vänder sig till ”politiker, Stefan Löfven, sittande regering, tidigare ledare i alliansregeringen, könsmottagningen i Lund, överläkare Hans Briggmar och Attila Fazekas, psykolog Amara Rådman, enhets- och områdeschef Yvonne Rosberg”. 

 

I kommentarsfält skriver en av undertecknarna: ”För att vården behandlar transpersoner så pass dåligt att de tar självmord. Jag vill inte att ännu en transperson ska göra det. Ni borde känna evig skam ni som skjuter upp diagnostiseringar. Det här handlar om liv och död”.

En annan skriver: ”Jag har en dotter på tolv år som är transsexuell och tycker detta är en viktig sak att blottlägga. Ingen skall behöva må dåligt eller behandlas olika för vilken än läggning de har”.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: