SF Anytime visar kritikerrosade Dyke Hard samtidigt som biograferna

2015-03-03 | FemPers padlock

KULTUR

På fredag har den svenska filmen Dyke Hard exklusiv vod-premiär hos SF Anytime samtidigt som biopremiären. Regissören Bitte Anderssons hyllade filmdebut har tidigare i år visats på den respekterade filmfestivalen i Berlin. Själv beskriver Bitte Dyke Hard som en ”lesbisk actionkomedimusikal”.

SF Anytime har tidigare släppt flera dokumentärer samtidigt som biograferna och det prisade dramat For Those in Peril blev ifjol den första spelfilmen att ha simultanpremiär. Den 6 mars är det dags för den svenska filmen Dyke Hard att ha premiär på bio och på vod under samma dag.

Regissören Bitte Anderssons långfilmsdebut, med premiär samma helg som internationella kvinnodagen, är en färgsprakande historia om ett lesbiskt rockband på väg till en musiktävling i storstaden. Under filmens gång får tittarna bekanta sig med ninjor, spöken, thaiboxare, cyborger, MC-gangsters och rockpudlar, för att nämna några av karaktärerna.

– Det här är ett exempel på hur filmbolag nu i allt högre grad driver utvecklingen framåt och anpassar sig till tittarnas nya filmvanor. Att SF Anytime kan visa den internationellt omtalade Dyke Hard samtidigt som biograferna är väldigt kul och det möjliggör för en större publik att se filmen när och var de själva vill. Det är ett steg i rätt riktning och vi kommer garanterat att se mer av denna typ av releaser, säger Marta Jarzabek Hulthén, marknadschef på SF Anytime, i ett pressmeddelande.

Regissören Bitte Andersson ser också fördelar med vod-premiären:

– Det är många personer från mindre orter som har hört av sig och uttryckt hur bra det är att premiären sker samtidigt på vod. I och med vod-releasen kan alla i Sverige se filmen redan på premiärdagen. Även om du till exempel har en funktionsnedsättning och den lokala biografen inte är rullstolsanpassad. Det känns verkligen görgött, säger hon.

Dyke Hard distribueras av Njutafilms och under de tre första veckorna är SF Anytime den enda video on demand-tjänsten som erbjuder filmen.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: