Isabella Petterson och Bonnie Spetse, förstanamn till kommun- och landstingsval.

#val2014: Fi in i kommunfullmäktige

2014-09-14 | FemPers padlock

INRIKES

I valet till kommunfullmäktige ser Feministiskt initiativ ut att få tre mandat i Göteborgs kommun enligt preliminära beräkningar, liksom i Stockholm, och Umeå. Flest mandat får partiet i Simrishamn där man står kvar på fyra mandat. Fi får preliminärt två mandat Gullspång kommun, Uppsala, Lund och Malmö, samt ett mandat i Gotlands kommunfullmäktige, liksom i Kiruna, Sala, Svalöv och Norrköping.

Förstanamnet till kommunfullmäktige i Stockholm, Isabella Pettersson, är nöjd med Feministiskt initiativs insats och ser resultatet som en vinst. Fi får tillsammans med Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna majoritet i kommunvalet.

– Vi är glada för ett maktskifte i Stockholm, det är på tiden. Nu ska vi färga hela Stockholm rosa! Det är dags för en politik som utgår från mänskliga rättigheter och arbetar mot diskriminering och rasism, som fokuserar på mänskliga rättigheter och jämställdhet. Tillsammans kommer vi ha en stark rödgrönrosa majoritet, säger hon i en presskommentar.

I Göteborg har Feministiskt Initiativs talesperson Stina Svensson toppat listan till komunafullmäktige:

- Det vi har gjort är stort och magiskt Vi har gjort det tillsammans, med bara ideella krafter och utan ekonomiska resurser. Det hade inte varit möjligt utan alla medlemmar, aktivister och sympatisörer. Nu ser vi fram emot att påbörja arbetet i kommunfullmäktige, säger Svensson, i en presskommentar.

Några av de prioriterade frågorna för Fi Göteborg är att komma till rätta med bostadsbristen och segregationen, införa mer normkritik i skolan och förskolan, minska bilismen och göra kollektivtrafiken tillgänglig och avgiftsfri, påbörja en övergång till sex timmars arbetsdag samt säkra finansieringen av kvinnojourerna.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: