Turkiets Kadin-parti stödjer Fi.

#val2014: Turkiets kvinnoparti stödjer Feministiskt initiativ

2014-09-12 | Sholeh Irani padlock

INRIKES

Inför riksdagsvalet sprids nu budskap till stöd för Feministiskt initiativ (Fi) via sociala medier – från Turkiet. Fatma Aytac, generalsekreterare och med-ordförande för turkiska kvinnopartiet, Kadin-partiet, följer valet och Fi:s framgångar:
– Ge ert stöd till kvinnor som hör kvinnors röster från hela världen. Detta kommer att globalt stärka kvinnors kamp mot könsdiskriminering och ojämlikhet, säger hon.

LÄS OCKSÅ:

2014-07-18 Ett turkiskt kvinnoparti bildat inför avgörande val

I ett stöduttalande skriver Kadin-partiet att de vet att Fi jobbar hårt för att komma in i parlamentet och de hoppas på att Fi passerar 4 procent-gränsen den 14 september. I solidaritet med Fi har Kvinnopartiet i Turkiet publicerat en banner på sin hemsida som uppmanar fler att rösta på Fi. Budskapet som nu delas i sociala medier på turkiska och svenska är följande:

– Vi önskar våra systrar i Sverige lycka till, våra hjärtan är med er.

Fatma Aytac vill säga till kvinnor i Sverige att kvinnors ökade representation i politiken är avgörande i dagens värld.

– Ge ert stöd till kvinnor som hör kvinnors röster från hela världen. Detta kommer att globalt stärka kvinnors kamp mot könsdiskriminering och ojämlikhet.

I ett tidigare brev till Fi skrev Kadin-partiet att ett eventuellt närmare samarbete, samt lärdomar från Fi:s valkampanj, skulle vara värdefullt för Turkiets Kvinnoparti som ställer upp i valet 2015.

Kadin-partiet bildades officiellt den 26 juni och har tre mål på sin agenda: kvinnors representation, demokrati, jämställdhet.

Kvinnopartiets grundare säger att partiet kämpar mot könsdiskriminering och bristande jämställdhet baserad på religion, språk, etnicitet eller sexuell läggning i Tuekiet. Partiet ser som sitt uppdrag att kämpa för fred, frihet, jämlikhet och demokrati för kvinnor, unga, hbtq-personer och alla andra i landet.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: