Stockholm Roller Derby Allstars vann bout mot Helsinki

2014-09-12 | Bella Frank padlock

SPORT

Stockholm Roller Derby Allstars vann mötet mot Helsinki Allstars Ninja Turtles som spelades i Solnahallen, Stockholm i lördags. Lagen bjöd på en snabb och underhållande match i vilken Stockholm snabbt drog ifrån mer än vad lagkaptenerna förväntat:
– Jag trodde att det skulle vara jämnt till slutminuten, säger CaRollin' Thunder till Feministiskt Perspektiv. Se bilderna här.

Lagkaptenerna Becky Lawless och CaRollin' Thunder är varma, svettiga och glada. Boutet har just avslutats, de har just poserat för matchbilder tillsammans med sitt lag och motståndarna Helsinki Allstars och är mycket nöjda med dagens insats:

– Jag tror att det har att göra med att vi fått ihop ett så bra lag, vi har inte bara en eller två bra spelare utan alla är bra, säger Rebecka Bengtsson, aka Becky Lawless.

– Det var psykiskt jobbigt för vi och Helsinki känner varandra så väl eftersom vi spelat så mycket mot varandra, förklarar Caroline 'CaRollin' Thunder Borelius.


Lagkaptener CaRollin' Thunder och Becky Lawless.

Helsinki Roller Derby var det första laget som Stockholm Roller Derby spelade mot. Året var 2010 och sedan dess har lagen alltså mötts många gånger och matcherna brukar vara jämna och vinsterna har fördelats jämnt mellan lagen. Båda lagen har också spelat i USA under året och klättrat i den internationella rankingen. Förutsättningarna var goda för en spännande match, och så blev det också, trots att Stockholm Allstars relativt snabbt skaffade sig ett försprång. Jammern Malou Lindholm, mer känd som Mad Maloony, dansade sedvanligt förbi motståndarlagets blockers varv efter varv och plockade många poäng för Stockholm Allstars. Även A.M. Chaos (Anna Castrén) och Li'l Slinky (Josefin Hellgren) gjorda starka insatser som jammers och matchen slutade 284-130.

Under dagen möttes också de respektive B-lagen i ett bout, Stockholm Bstrds mot Helsinki Roller Derby Queen B's. Den matchen vann helsingforsarna med 158-257.


Se matchen i bilder


PolygAmy Winehouse värmer upp.


Stockholm Roller Derby Allstars.


Helsinki Allstars Ninja Turtles.


Uppvärmning.


Domaruppvärmning.


Jammern A.M Chaos...


...kämpar sig förbi.


Li'l Slinky med stjärna på hjälmen...


...tar sig igenom.


Mad Maloony.



Gear check inför andra halvlek.


Li'l Slinky försöker...


...hitta en lucka i klungan.


Tar sig igenom...


– igen.

Flera utvisningar för båda lagen under matchen.


Winehouse är pivot och kan därmed bli jammer.


Helsinkispelare försöker stoppa Li'l Slinky till vänster.


En jagad A.M Chaos.


Mad Maloonys väg genom klungan...



(Ninja turtles på Helsinkispelarnas tajts.)



...går som en dans.


Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: