Fredrik Reinfeldt – öppna ditt hjärta!

2014-09-01 | Trinidad Carrillo padlock

OPINION

Vem som helst kan nog tänka sig det ohållbara i att spendera sitt liv i ett öppet fängelse trots att man inte har begått något brott. Det skriver Trinidad Carrillo angående de hungerstrejkande palestinierna som snart hungerstrejkat i en månad på Järntorget i Göteborg. "Dessa människor vill inte dö. De vill leva. De vill leva så mycket att de är beredda att dö för livet!"

Hej Fredrik,

Jag skriver till dig och ber dig att göra något för att rädda livet på alla män och kvinnor som just nu går in på sin 26e dag av hungerstrejkande i Göteborg.

Jag skriver till dig för att det är ett guldläge för dig att bevisa att du verkligen går in för att främja en vänligare flyktingpolitik.

Jag skriver till dig för att be dig öppna ditt hjärta.

Jag skriver till dig för att du ska pressa Migrationsverket att sköta sitt jobb.

De vill ha ännu två månader på sig att granska fallet Palestina. I vissa fall när det gäller de hungerstrejkande har de haft upp emot 9 år på sig att granska detta. Men det finns fall utanför tältet som levt i denna situation ännu längre.

Sverige har inte ens erkänt Palestina som stat, vilket gör alla palestinier till statslösa.

Migrationsverket missköter sitt jobb. En instans som är ansvarig för människoliv bör inte få fortsätta på detta sätt utan att granskas.

Att säga att de hungerstrejkande får skylla sig själva för att de inte äter är orimligt och omänskligt.

Migrationsverket ska inte yttra sig i det offentliga rummet om hur människor i en så utsatt situation uttrycker sig. Det enda det talar om är deras vidriga människosyn. Det är beklagligt att de har den maktposition de har.

Lena Johansson hänvisar till svensk lag när hon påstår att de inte kan få uppehållstillstånd, men den lag hon följer är hemlig. Om lagen tillåter så mycket omänskligt lidande bör den ses över och ändras. Men jag är säker på att det finns paragrafer eller tolkningar av lagen som tillåter dem att stanna.

Vem som helst kan nog tänka sig det ohållbara i att spendera sitt liv som dem: i evig och osäker väntan på att få starta ett liv. Att leva i ett öppet fängelse trots att man inte har begått något brott.

De förväntas dessutom i sin väntan leva på ett bidrag på 1200kr i månaden. I över 9 år. Det luktar organiserad och systematiserad svart arbetskraft skapad av regeringen. Helt omänskligt.

Hur kan man låta människor få vänta så här i över ett år utan att kunna få vare sig arbeta eller studera?

Om du varit i deras ställe, vad hade du gjort? Väntat, avslutat ditt liv eller valt att göra det mest extrema du kunde tänka dig för att ha rätt att starta ditt liv?

Dessa människor vill inte dö. De vill leva. De vill leva så mycket att de är beredda att dö för livet! De är så trötta på det här icke-livet att de inte kommer att ge upp. Jag har mött dem. De är sanna hjältar som i sin desperation lyft på locket till ett Sverige med massor av smutstvätt att ta hand om.

Låt inte Sverige befläckas med deras liv. Låt inte Sverige gå till historien som landet som lät asylsökande palestinier dö p.g.a. misskötta byråkratiska processer.

Låt dem inte fortsätta vänta med bestående hjärnskador eller kroppskador som följd.

Visa att Sverige är det humanitära samhället det en gång hade rykte om sig att vara.

Med vänliga hälsningar,

Trinidad Carrillo

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: