Sara Duarte, Expo.

#almedalen14: Viktigt att motbevisa lögner

2014-06-30 | Aida Paridad padlock

INRIKES

Frågan för Expos seminarium var "Hur tar vi debatten?". Aida Paridad pratade med seminarieledaren Sara Duarte om riskerna för den som argumenterar mot Sverigedemokraternas rasistiska åsikter.

Expo hade på måndagen seminariet ”SD för nybörjare – hur tar vi debatten?”. Efter en lång genomgång av Sverigedemokraternas historia och partipolitiska inställning till olika frågor och även en del tips på hur en kan bemöta rasistiska argument öppnades det upp för frågestund, då en handfull av de Sverigedemokrater som var på plats i publiken passade på att kommentera hur de upplevde sig själva som missförstådda och att seminariet var missvisande.

I ett samtal med seminarieledaren Sara Duarte frågar jag om vad hon tänker kring problematiken med att ställa sig på Sverigedemokraternas planhalva då vi argumenterar mot deras rasistiska åsikter.

– Det finns absolut en risk och jag är väldigt känslig mot de ekonomiska argumenten om att Sverige tjänar pengar på invandring, särskilt då det ska mätas hur mycket någon kostar. Samtidigt är det ett stort problem att det finns en mittfåra som känner igen Sverigedemokraternas beskrivning av till exempel den muslimska världen, samma personer som kanske lyssnar till deras lögner om flyktingar och invandrare. Därför är det viktigt att motbevisa dem när de ändå nu har fått utrymmet att sprida sin ideologi.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: