Ansökningsstorm till kvinnostipendium

2011-10-07 | FemPers padlock

KULTUR

Ett nytt stipendium med syfte att lyfta fram kvinnliga regissörer har instiftats av Stockholms Filmfestival i samarbete med Telia, Svenska Filminstitutet, Cinepost, Dagsljus och Resursföretagen för film & TV i Sverige.

Stipendiet på fem miljoner kronor delas ut den 19 november och vinnaren får regissera en långfilm som ska ha premiär under filmfestivalen 2012. Hela 32 anmälningar har kommit in.

Det är fantastiskt roligt och imponerande att så många bidrag har kommit in då detta är det första året vi ger ut stipendiet. Det här tyder på att det finns många hungriga kvinnliga regissörer i Sverige som bara väntar på tt få göra film, säger Git Scheynius, festivalchef på Stockholms filmfestival, i ett pressmeddelande.

Den 7 november tillkännages vilka projekt som blivit nominerade. Dessa har valts ut bland alla inskickade bidrag genom en utvärdering baserad på manus, tidigare produktioner, teamets möjlighet att genomföra produktionen enligt tidsplan och budget, samt publikpotential.

De nominerade som inte vinner stipendiet kommer att få ett utvecklingsstöd på upp till 250 000 kronor från Svenska Filminstitutet för att kunna fortsätta arbeta på sina filmprojekt.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: