Sportchef slutar efter hot

2011-05-06 | Elisabet Wahl padlock

SPORT

Det har varit en mörk tid för svensk herrfotboll den senaste tiden. Matchen Syrianska-AIK avbröts sedan det slängts in olika former av smällare i närheten av en av domarna och alldeles bredvid en 13-årig bollkalle.

I veckan blev det också klart att Djurgårdens sportchef Stefan Alvén avgår med omedelbar verkan sedan något lagt ett hotbrev i hans brevlåda. Ett brev som först lästes av hans nioåriga dotter.

– Fotboll är en sport som väcker känslor, så lite får man ta. Men man passerar gränserna när man beger sig ut i Nacka, till ett rätt ensligt naturreservat, och lägger ett ofrankerat brev i brevlådan. Mina barn och frun läste hoten som var riktade mot familjen. Det är inte acceptabelt, säger han till Aftonbladet.

Hur man ska komma till rätta med det våld som då och då uppstår på läktare runt om i landet sitter just nu politikern Per Unckel och utreder. Han har fått regeringens uppdrag att under två år titta närmare på den här frågan.

En vinkel på problemet som sällan diskuteras är det faktum att så gott som alla personer som har varit inblandade i olika former av läktarrelaterade bråk och våldsamheter i samband är män.

Men för Stefan Dellså, utredare och koordinator på Länsstyrelsen, som ska bistå Per Unckel med regeringsuppdraget, kan genusvinkeln vara en aspekt man ska titta närmare på.

– Vi ska sammanställa all forskning som finns inom området och kommer vi över något som handlar om manlighet och könsroller kommer vi att ta till oss det, säger han till Feministiskt Perspektiv.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: