Svenskt rekord på Tyngdlyftnings-EM

2011-04-15 | FemPers padlock

SPORT

Lena Berntsson tog under tisdagen svenskt rekord i EM i tyngdlyftning, nya rekordet lyder på 161 kilo sammanlagt.

Berntsson tävlar i klass 53 kg. Siktet var inställt på svenskt rekord och att slå den 15:e plats som tidigare varit hennes bästa placering i ett internationellt mästerskap. Detta gjorde hon med råge.

I delgrenen ryck (där stången lyfts från marken upp ovan för huvudet i ett ryck, och man sedan reser sig upp) klarade hon enbart andra försöket av tre och slutade på 69 kilo. I delgrenen stöt (där stången lyfts upp från marken i brösthöjd, för att sedan lyftas ovanför huvudet i vad som kallas för en frivändning) gjorde hon 92 kilo. Detta gav henne ett resultat på 161 kilo, och en åttonde plats sammanlagt.

Lyftarna delas in i två grupper om åtta personer baserat på tidigare resultat. Berntsson fick därför tävla i B-gruppen, men kan avancera till A-gruppen i nästa EM tack vare sin fina placering.

Lena Berntsson är mest känd som sprinter och har varit en av Sveriges bästa löpare på 60 meter och 100 meter under 2000-talet.

EM pågår till och med söndag i ryska Kazan och avslutas med de tyngsta klasserna; +75 kg för damer och +105 kg för herrar. Eurosport sänder de flesta tävlingar.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: