Berlusconis påskpresent – svensk "bunga-bunga"

2011-04-15 | Katarina Andersson padlock

UTRIKES

FAKTA:

PDL = Berlusconis parti, Il Popolo della Libertà

Den pågående rättsprocessen hindrar inte Silvio Berlusconi från att ägna sig åt fortsatt bunga-bunga på kvällstid. Vid en stor middagsbjudning utanför Milano för PDL:s partisamordnare i måndags mottog premiärministern en speciell påskpresent från Lombardiets regionpresident Roberto Formigoni.

Enligt tidningen La Repubblicas webbupplaga hade Berlusconi precis avslutat sitt bidrag till underhållningen, ett framförande av en napoletansk visa, när den svenska modellen och violinisten Charlotte Krona uppenbarade sig ur ett nära två meter högt påskägg

.

Gåvan blev högt uppskattad av ”il Cavaliere” som sade sig vara rörd och enligt utsago hänförd av först Kronas spel, sedan av hennes azurblå blick. Svenskan, som är bördig från Nässjö, har tidigare förekommit i italiensk tv, närmare bestämt i Berlusconis egna kanaler.

Partikoordinator Mario Mantovani överlämnade ytterligare en gåva, en tjur av Swarovsky-kristall, med orden ”den har två kulor som du, Silvio”, varpå premiärministern replikerade att jämförelsen tycktes honom särdeles lämplig, till övriga gästers förtjusning.

Åtminstone de manliga, påpekar La Reppublica. Milanos borgmästare Letizia Moratti var möjligen en av de mindre roade, i synnerhet som Berlusconi just föreslagit henne en ”dubbel bunga-bunga” som bestraffning för kvällens dröjsmål.

Premiärministern fortsatte med att ironisera över Formigoni, som anklagas för att ha förfalskat namnunderskrifter inför de senaste regionalvalen: ”Roberto, jag vet att den här metoden för demokratiskt deltagande inte kommer att bringa dig lycka”.

I tisdags sade Berlusconi under en journalistmiddag att han vill sitta kvar mandatperioden ut, men vet inte om han tänker kandidera i valet 2013, rapporterar SvD.

Månne har han inspirerats till att satsa helhjärtat på sin musikaliska karriär. Under förra året annonserades hans fjärde skiva med kärlekssånger skrivna tillsammans med gitarristen Mariano Apicella, och hur det än låter så är det förmodligen att föredra att Berlusconi utövar något slags kultur än styr över den.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: