Thomsgård tackar nej, Wallin säger ja

2011-04-09 | Katarina Andersson padlock

KULTUR

Kvinnliga medverkande lyste med sin frånvaro när MTG presenterade sin nya pratkanal Radio 1. Istället var det etablerade män som Robert Aschberg, Gert Fylking och Adam Alsing som fyllde tablåerna.

Rättviseförmedlingens Lina Thomsgård var inte sen att ge sig in i debatten och gjorde ett eget program och erbjöd sina tjänster, men det hon hörde när hon slog på radion nästa dag fick henne att i ett öppet brev tacka nej till eventuella fortsatta erbjudanden.

Under fredagen meddelades att kanalen nu värvar en (!) kvinnlig programledare, Cissi Wallin. 26-åringen har jobbat på P3, skriver krönikor i Metro och ligger bakom nya digitala magasinet Popmani. Till Dagens Media säger hon att hon tycker kritiken varit befogad och att hon tyvärr upplever att tjejer är ganska dåliga på att höra av sig.

Cissi Wallins första program sänds den 13 april klockan 13. På kanalens hemsida berättar hon att hon bland annat vill diskutera nedladdning och hoppas på livliga debatter, samt att tjejer ska ringa in till programmet.

Läs Lina Thomsgårds öppna brev till Radio 1 här.

Verktyg


Skriv ut

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna lämna en kommentar.

annons: